OkxPower, Autismevriendelijk! Coach : van probleemdenken naar mogelijkheid tot ontwikkeling!

 

 

OkxPower heeft als doel mensen met een vorm van autisme te ondersteunen en te empoweren zelf oplossingen te vinden voor de dagelijkse gang van zaken. Een goede Autismevriendelijke Coach is in staat hen te stimuleren doelen te behalen die eerst onmogelijk leken.  

Mijn visie is dat autisme een ontwikkelingsuitdaging is waarbij de verwerking van informatie anders functioneert. Een andere manier van informatieverwerking kan leiden tot verschillende uitdagingen in de communicatie met anderen én met jezelf. Een andere manier van informatieverwerking hoeft niet beter of slechter te zijn. Het is alleen maar anders! Wat telt is dat je zelf sturing leert geven aan de manier waarop jij communiceert. Dat jij de kapitein bent op jouw eigen schip. En dat kun je leren!

Ik vind het belangrijk dat jij leert hoe jij de kapitein van jouw eigen schip kunt zijn! Jezelf ontwikkelen en leren van de “problemen” die je tegenkomt, dat is Plan B! 

 

OkxPower is ontstaan door mijn eigen privésituatie. Ik heb zelf een zoon met autisme waarbij ik als ouder tegen meerdere problemen ben aangelopen in de afgelopen jaren. Mijn zoon volgt het reguliere onderwijs, al gaat dit niet altijd over een geplaveid straatje. Met vallen en opstaan heeft hij nu zijn eigen Plan B waarmee hij zichzelf de mogelijkheid tot ontwikkeling geeft. Als ouder miste ik de adequate ondersteuning op het voortgezet onderwijs die mijn zoon zo hard nodig had om zich staande te kunnen houden in de hele nieuwe wereld die zich voor hem openbaarde. Ik kwam in aanraking met Autisme Academie Auticomm waar ik de opleiding tot Autismevriendelijk! Coach heb gevolgd.

De ontwikkelingsgerichte methodiek Plan B gaat over het maken en opbouwen van contact met jezelf en met de ander in relatie tot autisme, Plan B gaat over keuzes en eigen regie.  Ik ben opgeleid in het herkennen van overprikkeling en het maken van een signaleringsplan overprikkeling. Overprikkeling is de essentie van autisme. 

Het maken van jouw Plan B zodat jij jezelf de mogelijkheid tot ontwikkeling geeft, dat is mijn uitdaging! Ik ontmoet je graag! 

Groetjes, Yvonne Okx

 

OkxPower staat voor empowerment, autismevriendelijk en maatwerk!